Wat is sim only?

Sim only is een abonnement dat je afsluit voor je mobiele telefoon. Je krijgt bij een sim only abonnement geen nieuw toestel. Daardoor is een sim only abonnement dan ook veel goedkoper. Een nieuw mobiel telefoontoestel kost al gauw meer dan € 500,-. Het bedrag van de telefoon die je bij je abonnement koopt wordt, inclusief rente, bij het bedrag van je abonnement opgeteld. Dat zorgt voor dat hoge maandbedrag. Wanneer je nog een goede mobiele telefoon hebt kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld sim only kpn. Een sim only abonnement kun je afsluiten voor 1 maand, voor 1 jaar of voor 2 jaar. Hoe langer de duur van je abonnement, hoe lager de maandlasten. Heb je nu nog een abonnement mét telefoon, maar loopt dat abonnement binnenkort af? Kijk dan eens of een sim only abonnement een optie is!

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement

Zoals gezegd is een sim only abonnement goedkoper dan een abonnement met telefoon. Ben je iemand die graag de nieuwste telefoon heeft of wissel je gewoon graag van telefoon? Dan is een sim only alleen geschikt voor je als je die telefoon los in de winkel of bij je provider koopt. Het kopen van een toestel zonder abonnement is in de meeste gevallen ook goedkoper. Wanneer je liever op afkoop je telefoon koopt dan is sim only niet geschikt voor jou. Een sim only abonnement kan tot wel 50% goedkoper zijn dan een abonnement ‘met telefoon”. Je bespaart dan ook aanzienlijk op je maandlasten. Een sim only abonnement kun je afsluiten voor een maand, een jaar of twee jaar. Je kunt het abonnement na contractdatum per maand opzeggen.

Sim only bundel ofwel abonnementsvormen

Je kunt zelf kiezen welke bundel je wilt met je sim only abonnement. Wil je alleen bereikbaar zijn? Bel en internet je over het algemeen via wifi? Wil je onbeperkt bellen of internet je veel? Je kunt het beste vooraf vaststellen hoeveel belminuten, sms’jes of data je nodig hebt. Zo kun je, als je de telefoon alleen gebruikt om bereikbaar te zijn, een bundel nemen met de laagste MB’s en meer belminuten. Je kunt online bekijken wat je voor een bepaalde bundel per maand gaat betalen. Heb of hebben jullie thuis ook KPN tv en internet, dan is het mogelijk dat je nog korting krijgt op je sim only abonnement. Wanneer je mobiele telefoon toch kapot mocht gaan dan bestaat de mogelijkheid om je sim only KPN abonnement, onder bepaalde voorwaarden, om te zetten naar een abonnement mét toestel.