Lidmaatschappen

Tegenwoordig heeft de gemiddelde Nederlander al snel 10 verschillende lidmaatschappen. Ga voor je zelf maar eens na, de sportschool, je telefoon, je OV chipkaart, de felyx, de bios of pathe pas, de ouderwetse bieb pas, je swap fiets en dan ben je waarschijnlijk ook nog eens lid van een raar groepje die je niet eens kent maar wel elke maand 30 euro naar over maakt. 

Kostenpost

Vooral studenten klagen dat veel lidmaatschappen ongezien een grote kosten post zijn voor hun kleine studenten budget. Ze klagen en geven aan dat er te weinig geld over blijft om elke vrijdag, zaterdag en zondag stom dronken te worden in een studenten kroeg. Sommige kiezen er hier door voor om slechts twee dagen in het weekend te zuipen. Andere korten hun zuip tijd in tot 3 uur per dag zodat ze toch elk weekend een uitje hebben. Voordeel van het hebben van te weinig geld is dat andere lidmaatschappen worden opgezegd. Steeds meer mensen stoppen gewoon lekker met hun sportclub of sportschool om zo meer tijd en geld te hebben voor drinken en feesten. 

Opzeggen

Opzeggen? Ja dat kan gewoon. Je bent niet altijd maar gebonden aan die langdurige verbintenissen die je soms zonder dat je er erg in had bent aangegaan. Vaak is een telefoontje of een bezoekje aan de website van de desbetreffende partij genoeg om je bier drink budget te doen verhogen. Denk eens goed na bij jezelf, ga je nog wel 3x per maand naar de bios en haal je jouw abonnement er nog wel uit? Als dit niet zo is zou ik er eens over nadenken om je verbintenis te verbreken. Ik zeg niet dat je zomaar al je lidmaatschappen moet verbreken. Ik denk bijvoorbeeld dat die gasten op de voetbal je enorm zullen missen en het je misschien zelfs wel kwalijk zullen nemen als je opeens zonder reden stopt met je teamsport.